Kararić: Došla sam da osvojimo titulu prvakinja i to je moja velika želja!


Idućeg vikenda počinje prvenstvo u okviru Premijer lige za rukometašice. Žrijeb je htio da Tuzlanke na startu igraju protiv Mire iz Prijedora, ekipe iz koje su u Mejdan i Jedinstvo AtllasRelax stigla dva pojačanja – lijevi bek Adrijana Damjanović i lijevo krilo Šejla Kararić.
Iskusne igračice opravdale su povjerenje stručnog štaba, posebno Kararić koja je na dvije utakmice nedavnog turnira u Goraždu postigla sedam golova i bila treći strijelac “labudica”. Na toj poziciji uspješno je naslijedila Brčanku Sanju Katić.

– Vezano za treninge i pripreme moram reći da se od samog starta cijela ekipa u potpunosti postavila profesionalno. Treniramo dva puta dnevno, bazične pripreme smo odrađivale na Tušnju, te u Mejdanu gdje smo pažnju posvećivale lopti. Iza nas su tri jaka turnira i dvije domaće kontrolne utakmice. Ekipa nam je relativno mlada i, naravno, trebalo nam je vremena da se uigramo. Vjerujem u naš kvalitet tako da će moj tim sigurno dati maksimu kako pred domaćom publikom tako i u gostima – kaže Šejla Kararić na početku razgovoraa za TuzlaL!VE.ba portal.

Iako je ponikla u ekipi Mire, gdje je stekla reputaciju sjajne igračice, Kararić ne smatra da će za nju duel s bivšim suigračicama biti emotivna prepreka. Ali, okolnost da u novom klubu starta upravo protiv prijašnjeg kluba, zanimljiva je.

– Iako su se redovi Mire relativno podmladili, to nije razlog da se opustimo. Protivnika nikada ne treba potcjenjivati, jer iz ličnog iskustva znam da sam utakmice sa relativno slabijim protivnicima, gledajući sa strane, lošije odigrala. Na takvim utakmicama više se prave tehničke greške, sporija je igra, a samim tim i lošiji rukomet u cijelini. U subotu idemo po prva tri gostujuća boda. Motivisane smo, ja posebno, tako da se nadam doboj igri i bez povreda – napominje sagovornica.

Trijumf u Goraždu: Kararić, Sikimić, Damjanović, Osmanović

Jedinstvo AtlasRelax ne krije ambicije u ovoj sezoni. U prethodne dvije “okitile” su se naslovima viceprvakinja. Trener Damir Cipurković smatra da je ekipa slabija nego lani, ali da će pokušati skinuti ekipu Gruda s trona.

Koliko su ovakve ambicije tuzlanskog sastava realne?

– Već sam u nekim ranijim istupima u medijima izjavila da sam došla u ekipu Jedinstva AtlasRelaxa da osvojim titulu. Prvenstveno je to moj cilj i želja, jer uz dobar ritam treninga, adekvatno znanje i zalaganje rezultat se mora pokazati. Vrijeme je pred nama, igra tek počinje, pa ćemo vidjeti. Želim sreću svim klubovima uz što manje povreda, a nama slavlje na kraju prvenstva – zaključila je Šejla Kararić. (tl)Originalni link sa kojeg je preuzeto