Posjetite prvi Advent u Tuzli /FOTO/

Prvi Advent u Tuzli koji je počeo prije dva dana već je privukao mnogobrojne građane. Tuzlaci ove godine u večernjim satima imaju priliku uživati u dobroj muzici u kuhanom vinu.

Advent će ove godine trajati do 30. decembra a već iduće godine organizatori su najavili da će adventska čarolija u Tuzli trajati cijeli mjesec decembar.

Građani Tuzle ali svakako i gosti iz drugih gradova ove godine će imati priliku uživati u mnogobrojnim sadržajima ispred hotela “Tuzla” gdje su postavljene ukrašene kućice a posjetioci mogu degustirati hranu i piće izuzetne kvalitete.

Ukoliko Vam je tokom posjete Adventu potreban smještaj u Tuzli, neka Vaš izbor budu Moment Apartmani. Izuzetno uređen prostor i povoljne cijene nešto su što ove apartmane izdvaja u odnosu na druge. Također, bitno za napomenuti je i to da je riječ o novoj gradnji, tačnije apartmani su uređeni 2017. godine.

Prvi Advent u Tuzli ima i interesantan muzički program koji počinje svakog dana u 18 sati i traje do 23 sata, dok je, u nedjelju  24. 12. 2017. , na  Badnjak najavljeno je duže radno vrijeme. Građanima će također biti ponuđeni brojni sadržaji koji priliče adventskom periodu a koji predstavlja najavu velikog katoličkog blagdana, Božića.

Za sve one koji nemaju mogućnosti da posjete velike evropske gradove za vrijeme Adventa ovo je zaista jedinstvena prilika da tu adventsku čaroliju dožive u Tuzli.

Ove godine Tuzla je lijepo ušla u zimu. Prvobitno je otvoreno klizalište na Trgu slobode , gdje svakodnevno u klizanju uživa veliki broj djece i odraslih. Nakon toga u Tuzlu su došli i klizači iz St. Petersburga koji su baletom na ledu oduševili Tuzlake .

Trenutno , na Trgu slobode postavljene su ukrašene kućice a u okviru manifestacije “Zimska čarolija” a zatim je otvaranje Adventa upotpunjen cjelokupan praznični ambijent u gradu .

Tuzla je poznata po svojoj multikulturalnosti. Poslije obilježavanja katoličkog Božića i Nove godine  idu pripreme i za obilježavanje pravoslanog Božića.  Da se pomenuta multikulturalnost upotpuni tu je i pravljenje največćeg iftara za vrijeme mjeseca ramazana. Sve ovo navedeno je nešto čime se Tuzlaci ponose i nešto što ljudi iz drugih gradova primijete kada dođu u Tuzlu.

Ako ste u Tuzlu došli na kratko vrijeme i ukoliko nemate automobil onda i za taj Vaš problem postoji rješenje. Rent-a-Car Moment Auto Tuzla tu je za Vas da Vam obezbijedi siguran i udoban automobil a po izuzetno povoljnim cijenama. Međunarodni aerodrom Tuzla trenutno jedan od vodećih u državi i raspolaže velikim brojem letova. Dakle, ukoliko ste putnik koji slijeće na pomenuti aerodrom i ako Vam treba automobil Moment Auto Tuzla za to ima rješenje. Ako se odlučite na rezervaciju određenog automobila , Moment Auto Tuzla pobrinuti će se da željeni  automobil preuzmete na aerodromu, odmah nakon vašeg slijetanja.

Šta je Advent

 Advent  predstavlja razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za Božić. Također predstavlja i početak crkvene godine.Ujedno je početak crkvene godine. Počinje četiri sedmice prije Božića te se završava 24. Decembra  na Badnjak. U Adventu se  pravi i na sto stavlja adventski vijenac sa četiri svijeće koje simboliziraju četiri sedmice u Adventu.

Advent u Tuzli
Advent u Tuzli
Advent u Tuzli
Advent u Tuzli