SMJEŠTAJ U TUZLI UZ OBILAZAK PRIRODNIH FENOMENA TUZLE

Smještaj u Tuzli

Smještaj u Tuzli na jedan kilometar od panonskih jezera. Panonska jezera su dakako jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Tuzlanskog kantona, ali sigurno nisu jedina. Mnoge su prirodne znamenitosti u ovom gradu i njegovoj okolini koje vrijedi posjetiti, jer će Vam pružiti istinski duševni smiraj, predah od stresne svakodnevnice.

Muška Voda na planini Konjuh, jezera Modrac, Hazna i Vidar, Sniježnica, Bašigovci, šume, izletište Zlača, za sve romantične duše, te pećine su samo neke od ljepota koje nude nezaboravan odmor.

Muška Voda je izvor ljekovite vode koji prema novim analizama smanjuje pritisak i šećer u krvi te osigurava potentnost, a mještani je nazivaju bosanska viagra. Jezero Bašigovci je malo rajsko jezero koje će Vas oduševiti svojom čistoćom, školjkama, raznim vrstama ribe, pa i slatkovodnim meduzama. Ljubitelji ribolova će posebno uživati, jer su zabilježeni ulovi velikih riba u ovom jezeru, poput soma koji je bio težak čak 7 kg. Ako ste pak istraživačkog duha, obavezno posjetite Djevojačku i Debravsku pećinu.

Smještaj u Tuzli uz mogućnost transfera gostiju do odmarališta.

Vjerujemo da ćete uživati u obilasku prirodnih bogatstava grada Tuzle, laganim šetnjama, sportsko-rekreativnim sadržajima na izletištima, tišini šuma i čistom vazduhu, a što se tiče smještaja, najbolje ali i najisplativije rješenje za Vas su Moment apartmani. Osim što će Vam priuštiti dašak luksuza i privatnosti, imat ćete wi-fi u sobama i van njih, kuhinju i kablovsku, a sve po cijeni od 39,90 KM! Rezervišite sebi ugodan smeštaj još danas!

Moment apartmani

Panonska jezera su slana umjetna jezera u Tuzli. Kompleks Panonskih jezera čine tri jezera različite veličine i dubine, te slani slapovi. U sklopu kompleksa Panonskih jezera nalazi se i sojeničko neolitsko naselje, sportski tereni, te mnogi drugi ugostiteljski, kulturni i zabavni sadržaji. Sva tri jezera se nalaze u strogom centru Tuzle. Kompleksom slanih jezera upravlja javno komunalno preduzeće “Pannonica” d.o.o. Tuzla. U ovoj firmi radi oko 150 radnika.

Pročitajte više o panonskim jezerima na wikipediji.