Tuzla: Humanitarno stand up veče za Arslana

Glumci Hazim Mujčinović i Dragan Marinković  Maca u petak u BKC-u u Tuzli organizuju humanitarno stand up veče za Arslana Kulačića.

U ovom dobrom djelu pridružiti će im se i stand up komičari Navid Bulbulija i Filip Androniko. Pored njih želju za učestvovanjem u ovom humanitarnoj akciji iskazali su i pjevač Adnan Hera Hadžibegić i Grupa Jutro  kao nekoliko tuzlanski DJ-eva.

Ulaznice za ” Humanitarno stand up vece za Arslana ”  koštaju 10 KM a mogu se kupiti u BKC-u u Tuzli kao i kod volontera.

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun za potrebe liječenja i oporavka šestomjesečnog dječaka Arslana Kulačića.

Nakon što je prije nekoliko dana objavljena vijest da je malom Arslanu  hitno potrebna pomoć u prikupljanju sredstava za liječenje Turskoj dobri ljudi iz cijele BiH su se aktivirali i po ko zna koji puta pokazali humanost. Sredstva koja su bila potrebna za Arslanov transport u Tursku i operaciju u prikupljena su za samo četiri dana.

Zahvaljući tim sredstvima Arslan je jučer sa majkom Amirom hitno prebačen bolničkim avionom u kliniku Acibadem u Istanbulu.

Njegov otac Sabahudin Kulačić kaže da je dobio informaciju od ljekara klinike da je mali Arslan primljen u zadnjem momentu. Također ističe  da se njegov sin jutros , nakon hitne operacije, probudio i nasmijao prvi put nakon dva mjeseca.

Inače, ovo je samo početak borbe za život ovog mališana.

Sredstva koja su prikupljena za njegov odlazak u Tursku nisu uračunata u  133. 000 eura, koliko je potrebno za Arslanovo liječenje.

Za jučerašnju hitnu operaciju Arslanovi roditelji dobiti će naknadni račun, koji se mora platiti.  Pored toga, nakon operacije biti će potrebne terapije i lijekovi što također nije uračunato u pomenutih 133.000 eura .

Podsjećamo,  šestomjesečnom Arslanu Kulačiću pri rođenju dijagnosticiran je tumor na mozgu nakon čega je operisan na UKC-u Tuzla. Nažalost, tumor se nakon određenog vremena vratio te je  Arslanu  bilo potrebno hitno  liječenje u Istanbulu za koje je , kao što smo pisali, potrebno izdvojiti 133.000 eura. Ljekari s klinike Acibadem u Istanbulu preporučili su isključivo hemoterapiju koju Arslan trenutno ne može primati u BiH, nego  Istanbulu.

Arslanovo liječenje u Turskoj  trebalo bi trajati 18 mjeseci a cijena terapije je 133.000 eura. U ovu cijenu nisu uračunati  dodatni pregledi, analize krvi ili druge intervencije kao što nije bio uračunat ni transport do Turske. Inače, zbog situacije u kojoj se nalazi , Arslan je morao putovati isključivo specijalnim bolničkim avionom za koji je bilo potrebno 12.000 eura.

Arslanovi roditelji i porodica nadaju se da će se novac za njegovo liječenje moći prikupiti te su izuzetno zahvalni svim ljudima koji su  na bilo koji način pomogli da njihov Arslan ode u Tursku. U cijeloj BiH organizuju se humanitarne akcije s ciljem prikupljanja novčanih sredstava koje će biti usmjerene za Arslanovo liječenje.

Za humanitarno stand up veče koje će biti održano u petak u BKC-u u Tuzli velika je zainteresovanost građana.

Ako imate želju da budete dio ove humanitarne akcije a dolazite iz drugog grada i trebate prenoćište , preporučujemo Vam moderno uređene Moment apartmane u Tuzli u kojima možete odsjesti. Moment apartmani nalaze se samo nekoliko stotina metara od BKC-a Tuzla a ljubazno osoblje tu je za vas da Vam pruži vrhunski smeštaj.

Ako ipak trebate i automobile onda je tu Rent-a-Car Moment Auto Tuzla koji će vam obezbijediti siguran i udoban automobil a po izuzetno povoljnim cijenama. Pored toga automobil se može preuzeti i na aerodromu u Tuzli, ukoliko za to ima potrebe,

Ako ipak niste u mogućnosti da prisustvujete humanitarnoj večeri možete malom Arslanu u njegovoj borbi za život pomoći i  putem uplata na žiro račun ili humanitarni broj.

Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM za Arslanovo liječenje, a broj je aktivan za sve operatere.

Uplate iz BiH:

Sparkasse Bank dd BiH
Sabahudin Kulačić
199-462-60542828-25

Uplate iz inostranstva:

SWIFT CODE: ABSBBA22

Sparkasse Bank DD BiH; Zmaja od Bosne 7 ; 71000-SARAJEVO

BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825
Sabahudin Kulačić; Hase bega Huseinovića 1G 72220 Nemila-Zenica

PAY THROUGH:

SWIFT: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN

Također, možete pomoći uplatom na GoFundMe site linku

https://www.gofundme.com/arslan-medical-fund-for-cancer/donate.